Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Παστίτσιο στο τηγάνι

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

vaka

vaka

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Η συνταγή της ημέρας: Παστίτσιο στο τηγάνι

Υλικά Συνταγής:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος

2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
1 λίτρο νερό ή ζωμό
2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
1 φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.γλ. κορν φλάουερ
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε το παστίτσιο στο τηγάνι, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Extra tips
-Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.
-Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, το γκρατινάρουμε με τυρί στο φούρνο.

argiro.gr