Evia Top: Χαλκίδα: Σύσκεψη - συζήτηση για την ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου στις 15 Οκτώβρη

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Χαλκίδα: Σύσκεψη - συζήτηση για την ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου στις 15 Οκτώβρη

Κάλεσμα στα συνδικάτα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, άνεργους, εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων, γονείς και μαθητές σε πλατιά σύσκεψη - συζήτηση για τους σκοπούς, τους όρους λειτουργίας και την έναρξη του Λαϊκού Φροντιστηρίου, την Κυριακή 15 Οκτώβρη στις 18.30 στο
Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, το οποίο αναλαμβάνει και τη σχετική πρωτοβουλία για την ίδρυση του Λαϊκού Φροντιστηρίου.
Το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με νέα σοβαρά προβλήματα. Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης δεν αφήνουν στο απυρόβλητο την Παιδεία, το αντίθετο την εντάσσουν στο ενιαίο σχέδιο επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων που θα διοχετευτούν στην εξυπηρέτηση της ανάπτυξης προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι συνέπειες για τα παιδιά των εργαζόμενων και των ανέργων συνοψίζονται στην πτώση του μορφωτικού επιπέδου και στον αποκλεισμό περισσότερων από την Εκπαίδευση. Το φροντιστήριο έχει καταστεί αναγκαίο για όσους θέλουν να έχουν επιδόσεις που θα τους εξασφαλίσουν απολυτήριο ή την εισαγωγή σε μία σχολή. Ταυτόχρονα, είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτο εξαιτίας του τσακισμένου λαϊκού εισοδήματος.
Η κυβέρνηση παρουσιάζει ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι δαπάνες για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν μειωθεί κατά 50% τα τελευταία 5 χρόνια, μόνο πέρυσι απολύθηκαν 10.000 εκπαιδευτικοί, διαλύθηκε η Ειδική Αγωγή, έκλεισαν 2500 σχολεία και νηπιαγωγεία και έπεται συνέχεια. Η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια την οποία διαφημίζει η κυβέρνηση, γίνεται λόγω της μείωσης των ωρών του κανονικού μαθήματος για να μην προσλάβει τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς.
Στο νέο σχολείο που εξυπηρετεί την ανάπτυξη των λίγων δεν χωράνε τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτοί είναι, για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, μαθητές "β’ κατηγορίας".
Είναι κοινό μυστικό ότι όποιος δεν πάει φροντιστήριο, δεν μπορεί να ολοκληρώσει επιτυχώς την τάξη. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν προσφέρει στην Ιδιωτική Εκπαίδευση την πελατεία της αλλά και το πάμφθηνο εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζεται.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας, παίρνει την πρωτοβουλία για ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου ως απάντηση στον ταξικό χαρακτήρα του αποκλεισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας από την Εκπαίδευση. Απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου αντιστεκόμαστε με όπλο την ταξική αλληλεγγύη, βοηθάμε ο ένας τον άλλο για να πέσουμε με μεγαλύτερη ορμή στους ταξικούς αγώνες που είναι μονόδρομος! Σκοπός μας είναι κανένας να μην απογοητευτεί, κανένας να μην συμβιβαστεί με το μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
Η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου δεν μπαίνει στη λογική της φιλανθρωπίας ή της λεγόμενης "κοινωνικής οικονομίας", που εξυπηρετούν την αθώωση του αστικού κράτους από τις εγκληματικές του ευθύνες, που διαπαιδαγωγούν με βάση την πολιτική της διαχείρισης της φτώχειας, που προωθούν την αντίληψη "καλύτερα το λίγο από το τίποτα". Το Λαϊκό Φροντιστήριο είναι μια πράξη αντίστασης απέναντι τόσο στο κράτος, όσο και στη λογική των προγραμμάτων της εξαθλίωσης που ρίχνουν ένα ψίχουλο για να βουλώσουν πεινασμένα στόματα».