Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια με καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

vaka

vaka

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια με καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

Υλικά Συνταγής:
Για τα μπριζολάκια
4 χοιρινά ή μοσχαρίσια μπριζολάκια

1 κύβο βοδινού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
λίγο φρέσκο θυμάρι
δεντρολίβανο
ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα
2 φλ. ρύζι καστανό
1 ζωμό ψυγείου λαχανικών
1 τρυφερό αγγούρι
2 χρωματιστές πιπεριές
1 αβοκάντο
10 ντοματίνια
1 φινόκιο
1 καρότο
1 φλ. καλαμπόκι
λίγο χυμό λεμονιού
λίγο ξίδι
2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα light
2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι 2%
2 κ.σ. άνηθο
μαϊντανό
δυόσμο

Εκτέλεση:
Για τα μπριζολάκια
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ελαιόλαδο, κύβο, μυρωδικά, σκόρδο και πιπέρι και τα λιώνουμε. Αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα και αφήνουμε για 15′ να αρωματιστούν.
Ψήνουμε στην σχάρα για περίπου 10′ ανάλογα το πάχος της μπριζόλας και πόσο καλά ψημένο θέλουμε το κρέας.

Για την καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα
Βράζουμε μπόλικο νερό. Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό ψυγείου λαχανικών. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι για περίπου 15′. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, να κρυώσει και να φύγει το άμυλο.
Στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μπολ. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι και λίγο ξίδι κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ρυζοσαλάτα πλάι σε κάθε μπριζόλα.

argiro.gr