Evia Top: Δημοτική Ανανέωση Σκύρου: «Υπάρχει και Φιλότιμο»

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Δημοτική Ανανέωση Σκύρου: «Υπάρχει και Φιλότιμο»

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε
Η αλήθεια είναι πως η παρούσα δημοτική αρχή, σε συνέχεια της προηγούμενης, της οικογένειας Χατζηγιαννάκη, δυστυχώς δεν έχει κάνει συνεχείς προσπάθειες, ως όφειλε, για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που χρονίζουν στο νησί μας και τελικά δυσκολεύουν τη ζωή των
κατοίκων, την εξυπηρέτηση των τουριστών και εμποδίζουν την ανάπτυξη αυτού του μικρού σε έκταση, αλλά "μεγάλου" σε ιστορία, παράδοση και πολιτισμό τόπου.
Αντ' αυτών ο κύριος δήμαρχος κάνει επίδειξη πολιτικού πολιτισμού! Δηλαδή, θέλει να μοιραστεί την ευθύνη για τις σημαντικότατες παραλείψεις του ή πιστεύει, ότι με τα πρόσφατα αιτήματα αντικατάστασης του παροπλισμένου και άχρηστου προ πολλών ετών μοναδικού ασθενοφόρου της Σκύρου που έκανε στις 28 και 29 Ιουνίου 2017, απαλλάσσεται των ευθυνών του!
Ψυχραιμία, κύριε δήμαρχε• και φιλικά σας συμβουλεύουμε, με αυτό το πάθος και το μένος που έχετε απέναντι μας, ότι θα ήταν χρήσιμο, να απευθύνεστε στην κεντρική εξουσία και να διεκδικείτε την εξυπηρέτηση των Σκυριανών. Η πολιτική Μαυρογιαλούρου για την οποία κατηγορείτε τη Δημοτική Ανανέωση, το Νίκο Μαυρίκο και τους συνεργάτες του, είναι βαριά βρισιά και εξευτελιστική κοροϊδία που αποδίδεται σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και δημάρχους, δηλαδή σε αυτούς που ασκούν την διοίκηση, είτε επειδή ξεγέλασαν το λαό με ψέματα, είτε για αναξιοπιστία, είτε για άστοχα και πανάκριβα έργα, είτε για αχρηστευμένα και απαξιωμένα πανάκριβα έργα, είτε για κακή διαχείριση και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Η πολιτική Μαυρογιαλούρου δεν αποδίδεται στην αντιπολίτευση, δηλαδή στην κριτική και τον έλεγχο της διοίκησης, όσο αυστηρά και αν αυτός ασκείται. Η Δημοτική Ανανέωση Σκύρου, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου, όπως μας αποκαλείτε, είμαστε η εκλεγμένη αντιπολίτευση, ορισμένοι για αυτόν τον ρόλο, και αν εσείς, παρότι νομικός, δεν γνωρίζετε την αποστολή μας, σας παραπέμπουμε σε κάθε λεξικό και ιστότοπο, ώστε να μάθετε ότι η αντιπολίτευση είναι η κριτική και ο αυστηρός έλεγχος της διοίκησης και εκδηλώνεται είτε δια λόγου ( αναφορές, καταγγελίες), είτε δι'έργου ( καταψήφιση, αποχώρηση ή αποστροφή των πολιτών).
Ο Μαυρογιαλούρος, δήμαρχε, είστε εσείς! Γιατί διαμαρτύρεστε λοιπόν; Τι σας ενοχλεί; Το φάσκελο;
Αν δεν αντέχετε την κριτική της αντιπολίτευσης ή των πολιτών, δύο επιλογές έχετε:
να κάνετε αυτά που έχει ανάγκη το νησί μας και οι άνθρωποι του, όπως προβλέπεται
ή
να παραιτηθείτε και να αφήσετε κάποιον άλλον να τα κάνει. Υπάρχει φιλότιμο; Υπευθυνότητα; Ανάληψη ευθύνης;
Να θυμίσουμε στους ενδιαφερόμενους ότι στις 10 Ιουνίου, όταν τραυματίστηκε ένα παιδί Γερμανών τουριστών και ενώ έχρηζε διαγνωστικών εξετάσεων, οι γονείς κάλεσαν ιδιωτικό αεροσκάφος να παραλάβει το παιδί τους αλλά δεν υπολόγισαν ότι το ασθενοφόρο μας θα έμενε στο δρόμο για το αεροδρόμιο και έτσι έσπρωχναν όλοι μαζί, γονείς-οδηγός-γιατρός το ασθενοφόρο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, όπως το χλεύασαν οι ίδιοι, μέχρι να φτάσουν στο αεροπλάνο. 20 μέρες μετά θυμηθήκατε να αιτηθείτε άμεσης αντικατάστασης!
Εσείς δήμαρχε και οικογένειά σας, που διοικείτε τη Σκύρο 15 χρόνια, ευθύνεστε για την αναχρονιστική πολιτική Μαυρογιαλούρου που καθιερώσατε στο νησί μας και δεν δικαιούστε να μιλάτε για πολιτισμό,
γιατί Πολιτισμός είναι Ένα μικρό νησί να είναι καθαρό και φροντισμένο, να μπορεί να ανταπεξέρθει στην άμεση ανάγκη των πολιτών, να φροντίζει για τις ανάγκες ατόμων ΑμεΑ, να εξασφαλίζει τις συνθήκες της δημόσιας υγείας (αναφερόμαστε στα απολύτως βασικά, τα αυτονόητα).
Δεν ξέρουμε αν σας φτάνει ο χρόνος της υπολειπόμενης θητεία σας για να προλάβετε και να διορθώσετε όσα δεν κάνατε τρία χρόνια τώρα, εμείς πάντως σεβόμενοι τους πολίτες που μας εξέλεξαν αντιπολίτευση, σεβόμενοι τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκύρου, σεβόμενοι την ιστορία την παράδοση αλλά και τις δυνατότητες αυτού του τόπου θα σας ασκούμε την πίεση που χρειάζεστε για "να παίρνετε μπρος", ελπίζοντας κάποια μέρα το νησί μας να ξεκολλήσει από το 1957 στο οποίο εσείς, οι Χατζηγιαννάκηδες μας κατατάσσετε και να εκσυγχρονιστεί ως προς τις δομές και τις υπηρεσίες, να εξελιχτεί στον κοινωνικό και πανανθρώπινο πολιτισμό, ο οποίος είναι ένας και μόνος. Όσο για την κριτική που ασκείτε στον τρόπο αντιπολίτευσης μας, ως αήθη, αφήστε τους πολίτες να κρίνουν... Αν η γραφή μας ή ο λόγος μας σας φαίνετε λαϊκός, λυπόμαστε, αλλά θα σας απογοητεύσουμε, γιατί εκφραζόμαστε εκπροσωπώντας τους πολίτες, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας καθημερινά τα προβλήματά τους και καλά θα κάνετε να ακούσετε την αγανάκτησή τους αγόγγυστα και να μη μας φοβερίζετε ,να μη μας απειλείτε. (Η αγανάκτηση του λαού είναι μια τρομερή δύναμη που ξεσπά κάποτε ακράτητη). Πολίτες και εμείς πάνω απ' όλα, όταν χρειαστεί, θα αστράψουμε και θα βροντήξουμε για την μικροπολιτική που ασκείτε εσείς αδικώντας και υποτιμώντας τους πολίτες της Σκύρου και τον τόπο.
Και για να ελαφρύνουμε το κλίμα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι παρότι το νησί μας δεν εκσυγχρονίστηκε στις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τα 15 χρόνια διοίκησης του από την οικογένεια Χατζηγιαννάκη, όπως του έπρεπε, τουλάχιστον στα κοκτέιλ η Σκύρος τα κατάφερε να παρακολουθεί μάλλον τις σύγχρονες τάσεις του 2017!!
Γιατί να ασχοληθεί κανείς με τα σκουπίδια, γιατί να ασχοληθεί με το φωτισμό, με τις υπηρεσίες ΑμεΑ, με τις τουριστικές πληροφορίες και την εξυπηρέτηση, με τις συγκοινωνίες ή με τον βιολογικό καθαρισμό, όταν μπορεί να απολαύσει ένα μοχίτο με φύλλα χρυσού δυόσμου!
Για του λογου τω αληθες παρακατω μπορειτε να δείτε φωτογραφίες του Βιολογικου Καθαρισμου και του χώρου διαβίωσης του Σκυριανού Αλόγου όπως είναι....ΣΗΜΕΡΑ!!!
Με τιμή
Για τη Δημοτική Ανανέωση Σκύρου Σκύρος 2017
Νίκος Μαυρίκος