Evia Top: Ψήφισμα για εργαζόμενους ΖΟΥΡΑ

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Ψήφισμα για εργαζόμενους ΖΟΥΡΑ

Καταγγέλουμε την εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων Ζούρα που με τη συμβολή των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, για άλλη μια φορά επιστρατεύει την τρομοκρατία και «μπράβους» της για να «σπάσει» την απεργία των εργαζομένων, που έχει ξεκινήσει με συνεχόμενες
επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Παρασκευή 21/7 σε μονάδα της επιχείρησης στο Μαντούδι.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να δοθεί εισαγγελική εντολή και να συλληφθούν ο πρόεδρος και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου με το πρόσχημα της «παράνομης βίας» οι οποίοι αφού τους ασκήθηκαν διώξεις αφέθηκαν ελεύθεροι από το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου.
Η εργοδοσία, αποθρασυμμένη από το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν θεσπίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διατηρεί ανέπαφο και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιχειρεί να μονιμοποιήσει τις εργασιακές συνθήκες- ζούγκλα που επικρατούν στις μονάδες της επιχείρησης. Γι’ αυτό επιδιώκει να μην υπάρχουν αντιδράσεις,διεκδικήσεις και οργάνωση των εργαζομένων απέναντί της.
Και με αυτές τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι η υλοποίηση της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι- χέρι με την καταστολή, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία, αξιοποιώντας τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό και τις δικαστικές αρχές. Η προσπάθεια να χτυπηθεί η απεργία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα αποτελεί προαναγγελία για τις προθέσεις της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση από τους δανειστές.
Αυτά περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα μέτρα, την άμεση δρομολόγηση αντιδραστικών αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, βάζοντας επιπρόσθετα εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων κάθε κλάδου και κάθε επιχείρησης να επιλέγουν τις μορφές πάλης για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους που τους αφαιρούνται καθημερινά, συνολικότερο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, ανάλογα περιστατικά όπως η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που ορίζει ως καταχρηστικές τις επισχέσεις εργασίας από απλήρωτους εργαζόμενους όταν η εργοδοσία επικαλείται οικονομική δυσπραγία, καθώς και η απόφαση του μονομελούς εφετείου Λάρισας να επικυρώσει απόλυση συνδικαλίστριας, υποχρεώνοντάς τη μάλιστα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα!
            Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Ζούρα που δίνουν με ψηλά το κεφάλι έναν πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά.
Οι διεκδικήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων, για την ανάκληση των απολύσεων και διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, είναι και δικές μας διεκδικήσεις.

Η νίκη του αγώνα τους θα είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΗ, 7.30 μ.μ. στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
Μέχρι στιγμής υπογράφουν τα σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς:

•           Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων & Ποτών
•           Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
•           Σωματείο Εργαζομένων Νηρέα Ν. Εύβοιας
•           Σωματείο Εργαζομένων «Κελαϊδίτης ΑΕ»
•           Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Εύβοιας
•           Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
•           Σωματείο Ρητινικαλλιεργητών και Δασεργατών Ν. Εύβοιας
•           Σωματείο Χειριστών & Βοηθών Μηχανημάτων Νομού Εύβοιας
•           Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας
•           Σωματείο Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας
•           Σωματείο Οικοδόμων Λουτρών Αιδηψού
•           Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Β/Κ Εύβοιας
•           Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εύβοιας
•           Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου
•           Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ