Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι γιαχνί με μελιτζάνες

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

vaka

vaka

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι γιαχνί με μελιτζάνες

Υλικά Συνταγής:
1.200 γραμ. μοσχάρι (από χτένι σπάλας)

4 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
5 ώριμες και σφικτές ντομάτες αποφλοιωμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
150 γραμ. φέτα
1 κ.γλ ζάχαρη
4 κόκκοι μπαχάρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Για το μοσχάρι με μελιτζάνες, κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, να μαραθεί για 4΄-5΄ και τέλος, το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε.

Στο μεταξύ, αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις αλατίζουμε, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄, να καψαλιστούν ελαφρά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίζουμε με κομμάτια φέτας και αφήνουμε στο φούρνο για λίγο να λιώσει.

Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για ακόμα 15΄. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε, συνοδεύοντας το φαγητό με γιαούρτι.

argiro.gr