Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με κυδώνια

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

vaka

vaka

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με κυδώνια

Υλικά Συνταγής:
500 γραμμ. σπαγγέτι
16 κυδώνια

2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
250 γραμμ. φουντίτσες μπρόκολο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
1. Αφήνουμε τα κυδώνια για λίγα λεπτά σε μπολ γεμάτο νερό. Κατόπιν τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε τηγάνι χωρίς νερό. Τα σκεπάζουμε, τα αχνίζουμε για 3΄ περίπου, μέχρι να ανοίξουν, και σουρώνουμε το ζωμό σε σήτα.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπρόκολο (όσο πιο μικρές φούντες γίνεται) και προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Σοτάρουμε για 1΄ και προσθέτουμε τα κυδώνια και το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό από τα κυδώνια, λίγο ωμό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
3. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το πιάτο.

argiro.gr