Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα με φρέσκο καλαμπόκι και παρμεζάνα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

vaka

vaka

sne

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα με φρέσκο καλαμπόκι και παρμεζάνα

Υλικά Συνταγής:3 φρέσκα καλαμπόκια
50 γραμ. βούτυρο
1 καυτερή πιπεριά
1 λάιμ χυμό και ξύσμα
ανθό αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γραμ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Για τη μακαρονοσαλάτα2 φλ. βρασμένα μικρά ζυμαρικά (χωρίς γλουτένη) κοφτό μακαρόνι ή κοχύλια κλπ.
πιπεριές σε μικρά καρέ (πράσινη
κόκκινη )
λίγο σχοινόπρασο
λίγο ελαιόλαδο
1 κομμάτι παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Για τη μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι, ξεφλουδίζουμε πρώτα τα καλαμπόκια. Με μαχαίρι αφαιρούμε τους καρπούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι.

Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και τα αφήνουμε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό. Αποσύρουμε από την φωτιά. Τέλος όσο είναι ζεστά τα καλαμπόκια προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας και προσθέτουμε το καλαμπόκι με την λιωμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε, τρίβουμε έξτρα παρμεζάνα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

argiro.gr