Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με μυρωδικά

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

vaka

vaka

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με μυρωδικά

Υλικά Συνταγής
6 φύλλα «Κιχί» alfa
1.200 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια τριμμένα

2 καρότα τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
500 γρ. φέτα σε τρίμματα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 αυγά
1 φλ. γλυκό τραχανά ή πλιγούρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση
Αφού τρίψουμε τα κολοκυθάκια, τα αφήνουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι να ιδρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5΄ να γίνουν διάφανα.

Στύβουμε καλά τα κολοκύθια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε και το καρότο, σοτάρουμε για 2΄-3΄ να λαδωθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά, ρίχνουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες no 34 ή 36 στρώνουμε σουρωτά τα 4 φύλλα περιχύνοντας ένα-ένα φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι φροντίζοντας να αφήσουμε κενό δύο δάχτυλα απ’ το χείλος του ταψιού. Στρώνουμε σουρωτό το 5ο φύλλο και το 6ο φύλλο ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.

Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε τα δάχτυλα με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η κολοκυθόπιτα.