Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

vaka

vaka

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Η συνταγή της ημέρας: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου

Υλικά Συνταγής:250 γραμ. μαργαρίνη
200 γρ. κουβερτούρα
4 μεγάλα αυγά
350 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας
1/4 φλ. λικέρ Αμαρέτο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γραμ. σοκολάτα λευκή
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα1 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ
Για την υγρή σοκολάτα200 γραμ. κουβερτούρα
300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. Αμαρέτο
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε 5-10′ να κρυώσει.

Σε μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά να κρεμώσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Προσθέτουμε τα καρύδια και το Αμαρέτο και αναδιπλώνουμε το μίγμα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Το βάζουμε σε πυρίμαχο βουτυρωμένο μακρόστενο σκεύος. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35′-40′, αν έχουμε αέρα ή στην κάτω σχάρα για 40-45′, αν έχουμε αντιστάσεις. Το αφήνουμε να σταθεί για 15′. Περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε την υγρή σοκολάτα: Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι και το Αμαρέτο. Απαλά αναδιπλώνουμε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λείο γυαλιστερό και πυκνό το μίγμα χωρίς να υπάρχουν καθόλου κομματάκια σοκολάτας που δεν διαλύθηκαν. Περιχυνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα χλιαρό. Αφήνουμε την υγρή σοκολάτα για λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας: Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τρίμμα σοκολάτας η τρούφα.

argiro.gr