Evia Top: Τα 6 είδη σεξ: Η νέα σεξουαλική πυραμίδα!

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Τα 6 είδη σεξ: Η νέα σεξουαλική πυραμίδα!

Θυμάσαι την τροφική πυραμίδα; Ώρα να γνωρίσεις και την πυραμίδα του σεξ. Μάθε γιατί το να συμπεριλαμβάνεις διαφορετικούς τύπους σεξ οδηγεί σε μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.
Όταν ακολουθείς μια διατροφή που προέρχεται από μία μόνο ομάδα τροφών, ούτε νιώθεις
χορτασμένος ούτε κερδίζεις σε υγεία. Ακόμη και το κέικ, όταν το τρως όλη την ώρα, κάποια στιγμή το βαριέσαι! Κι όμως, όταν πρόκειται για την ικανοποίηση της σεξουαλικής μας όρεξης, πολλοί από
εμάς βασιζόμαστε σε ένα τρόπο για να χορτάσουμε την ερωτική μας πείνα. Αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες που παραγγέλνουν το ίδιο γεύμα στο ίδιο εστιατόριο κάθε φορά χάνουν την απόλαυση. Η επίδοση σε διαφορετικά στυλ σεξ δεν απομακρύνει μόνο την πλήξη στην κρεβατοκάμαρα, «αλλά ικανοποιεί επίσης τις πολλές σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες σας, σας επιτρέπει να εκφράσετε διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς σας και σας δίνει τη δυνατότητα να ωριμάσετε σεξουαλικά ως ζευγάρι» εξηγεί ο Γιώργος Βυνάκος, κλινικός ψυχολόγος-σεξοθεραπευτής, συνεργάτης του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. Κανείς δε λέει ότι πρέπει να τοποθετήσεις τραμπολίνο στην κρεβατοκάμαρα ή να καλέσεις τους γείτονες για να συμμετάσχουν. Όμως, όπως βελτιώνεται η συνολική διατροφή σου όταν ακολουθείς τις οδηγίες της τροφικής πυραμίδας, έτσι επαναφορτίζεται το ειδύλλιο όταν ενσωματώνεις διαφορετικούς τύπους σεξ στη ρουτίνα σου. Η δημιουργία της δικής σου πυραμίδας του σεξ είναι εύκολη: έχει να κάνει με το να βρεις τη σωστή ισορροπία για σένα. Η βάση πρέπει να είναι όποιο στυλ σε ικανοποιεί σε βαθύτερο επίπεδο, το δεύτερο αγαπημένο σου να βρίσκεται ακριβώς από πάνω κ.ο.κ. Χρησιμοποίησε τις παρακάτω υποδείξεις για οδηγό και φρόντισε να λάβεις υπόψη τις προσωπικές σου προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σου. Το γρήγορο σεξ μπορεί να είναι κοντά στη βάση μιας πολυάσχολης μητέρας, αλλά κοντά στην κορυφή για κάποια ελεύθερη. Όποιος κι αν είναι ο προσωπικός σου συνδυασμός, η προσπάθεια να απολαμβάνεις όλους αυτούς τους τύπους εγγυάται ότι θα έχεις μια υγιή, ισορροπημένη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

οικείο

Τι είναι Η αργή εξερεύνηση του σώματος του ενός από τον τον άλλο που σας επιτρέπει να εδραιώσετε εκ νέου το δεσμό σας. Μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι τη συνουσία.

Τα οφέλη Ο οργασμός είναι ωραίος (εντάξει, είναι εκπληκτικός), αλλά η πιο συγκρατημένη σεξουαλική επαφή ικανοποιεί την εσώτερη ανάγκη μας για συναισθηματική επαφή. Επειδή το να νιώθεις συγχρονισμένος με τον άλλο ολοκληρώνει την ικανοποίηση στη σχέση, το οικείο σεξ βρίσκεται συχνά στη βάση της πυραμίδας του σεξ των γυναικών. «Το να νιώθετε συνδεδεμένοι και να μεταδίδεται τη στοργή ο ένας στον άλλο απαιτεί να επιβραδύνετε και να συγχρονιστείτε πραγματικά μεταξύ σας» σημειώνει η Τρίνα Ριντ, συγγραφέας του Till Sex Do Us Part: Make Your Married Sex Irresistible (Μέχρι να μας χωρίσει το σεξ: Κάνε το σεξ του έγγαμου βίου ακαταμάχητο). «Όταν τρέχεις για να φτάσεις στη γραμμή τερματισμού, είναι εύκολο να χάσεις τη θέα των σωματικών και συναισθηματικών αναγκών του συντρόφου σου» γράφει η ίδια. Αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι χωρίς την πίεση του οργασμού –ή ακόμα και της συνουσίας– θα εκτιμήσετε την πράξη και ο ένας τον άλλο περισσότερο, πράγμα που δημιουργεί αισθήματα ζεστασιάς.

Η συνταγή Όσο καιρό κι αν είσαστε μαζί, ο σύντροφός σουδεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, γι’ αυτό εξωτερίκευσε ό,τι σε κάνει να νιώθεις οικεία (ίσως δεν ξέρει πόσο σου λείπουν τα φιλιά – πρέπει να του το πεις!). Για να εξασφαλίσεις μια καταφατική αντίδραση, δώσε μια θετική ενίσχυση λέγοντας: «Μου άρεσε όταν έκανες αυτό κι αυτό… ας προσπαθήσουμε ξανά!». Κάνε ό,τι χρειάζεται για να νιώσετε πιο κοντά: φιληθείτε, γελάστε, μοιραστείτε ένα μυστικό που δεν έχετε πει σε κανέναν. Θα νιώσετε τόσο ερωτευμένοι, που δε θα έχει σημασία αν καταλήξετε στο σεξ.

περιπετειώδες

Τι είναι Οτιδήποτε είναι έξω από τη σφαίρα της ρουτίνας σας, είτε είναι μια νέα στάση, είτε το σεξ στο ντους, είτε το να φορέσεις μια στολή.

Τα οφέλη Ο συνδυασμός διαφόρων πραγμάτων στο κρεβάτι ενισχύει τη σεξουαλική σου αυτοεκτίμηση, γι’ αυτό το περιπετειώδες σεξ μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση της πυραμίδας του σεξ. «Το να κάνεις κάτι διαφορετικό, είτε είναι “επιτυχές” είτε όχι, αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου και σε ενθαρρύνει να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου πιο συχνά», εξηγεί ο Γιώργος Βυνάκος. Μια μικρή ανανέωση πιθανόν να ενεργοποιήσει και τη σεξουαλική σου διάθεση. «Όταν προχωράς σε άγνωστα μέρη, αυτό ξεχωρίζει στη μνήμη σου», λέει ο ειδικός. Μάλιστα, όσο περισσότερο σκέφτεσαι το σεξ τόσο πιο συχνά θα θέλεις να κάνεις.

Η συνταγή Εάν το να ανοίξεις μια συζήτηση σχετικά με το ότι θέλεις να δοκιμάσετε ένα νέο σεξουαλικό παιχνίδι σού φαίνεται τρομακτικό, καλώς ήρθες στην παρέα. «Πολλές γυναίκες θέλουν να πειραματιστούν με τους συντρόφους τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να το πουν», τονίζει ο ειδικός και προσθέτει: «Οι γυναίκες ανησυχούν ότι ο σύντροφός τους θα σκεφτεί ότι είναι ανεπαρκής ή φοβούνται ότι θα τις κρίνει ή θα αναρωτηθεί πώς τους ήρθε αυτή η ιδέα». Μια σχετικά ανώδυνη προσέγγιση είναι η παλιά καλή φράση «Μόλις διάβασα για [συμπλήρωσε το κενό] σε ένα περιοδικό ή βιβλίο. Πώς σου φαίνεται;». Ένας άλλος τρόπος για να προτείνεις κάτι πικάντικο είναι να σημειώσεις πέντε πράγματα που θα ήθελες να δοκιμάσεις. Ζήτησέ του να κάνει το ίδιο και συγκρίνετε τις σημειώσεις σας. Οτιδήποτε αναφέρεται και στις δύο λίστες παίρνει το πράσινο φως, ενώ μπορείτε να εγκρίνετε ή να σκεφτείτε σοβαρά τα υπόλοιπα. Προσοχή όμως! Μπορείς να φαντάζεσαι όσο θέλεις τον Τζόνι Ντεπ, αλλά είναι καλύτερα να μοιράζεσαι μόνο τις φαντασιώσεις στις οποίες ο σύντροφός σου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Shape.gr